dinsdag 21 juli 2015

Spulletjes

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik heb geblogd, we zijn er maar druk mee hier. Vorige week kregen we het fijne nieuws dat de air freight (250 kg aan spulletjes) in aantocht was. Fijn, fijn, eindelijk kleren, keukenspullen en andere handige dingen. Een week vertraging, dat wel, maar het was het wachten waard. Zes enorme dozen, met daarin nog veel meer dozen, werden ons huis in gedragen door heel sterke mannen. En daarna begon het uitpakken, alsof je 250 kilo aan cadeautjes hebt gekregen, het leek wel Kerst - afgezien van het bloedhete weer dan.

Met de air freight kwam ook mijn PC. Eindelijk weer fotootjes in de blogs plakken, fijn. Over een week of vier komt als het goed is de scheepsvracht, 4000 kilo aan meubels en alle andere items uit ons oude huis. Weer zo'n moment om naartoe te leven.

Zoals gezegd, het is hier heet. Juli en augustus zijn de heetste maanden met temperaturen tussen de 35 en 40 graden. Tel daar een graad of 5-8 bij op en je hebt de gemiddelde gevoelstemperatuur in de zon. In die zon is het dus niet te doen, maar gelukkig hebben we overal airco. Je hopt letterlijk van airco (huis) naar airco (auto) naar de volgende airco (supermarkt/kantoor) en op die manier is de zomer goed vol te houden. En afgezien van die twee hete maanden is het de rest van het jaar fantastisch weer. Ondanks dat ben ik al een week enorm verkouden. Waarschijnlijk het wennen aan de airconditioning.

Vanaf een uur of 19.00 's avonds begint het enigszins af te koelen en kunnen we in de tuin zitten. Het is eigenlijk te heet om te BBQ'en, maar wij Hollanders staan stug boven een 400 graden Fahrenheit grill, het is tenslotte zomer en zomer betekent buiten eten. Onze buren verklaren ons overigens voor gek, die bivakkeren twee maanden binnen.

Tussen het BBQ'en door hebben we al verschillende restaurants uitgeprobeerd. Houston is een paradijs als het gaat om lekker eten. De Houstonians zijn van alle Amerikanen degenen die het vaakst buiten de deur eten, en we snappen inmiddels waarom. In Montrose, waar we wonen, struikel je werkelijk over de restaurantjes, biercafés en afhaalpunten. Het eten is goed, niet duur, en staat zo voor je neus. Hier geen urenlange sessies met wachttijden van meer dan een half uur tussen de gangen. Je bestelt en na een minuut of vijf komt het voorgerecht, een kwartiertje later het hoofdgerecht en na een ruim uurtje sta je weer buiten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten